La Marina de València

Acontecimientos15/03/2019

La Nao Victoria amarra en La Marina de València

La rèplica de l'històric navili torna a la Marina per a commemorar el V Centenari de la Primera Volta al Món


500 anys de la primera circumnavegació de la Terra o, cosa que és el mateix, 500 anys de la primera volta al món. Una de les aventures marítimes més importants de la història, capitanejada per Fernando de Magallanes i Juan Sebastián Elcano.

L'expedició, formada per 5 vaixells i 243 tripulants, partia en 1519 des de Sevilla i va ser capaç d'envoltar el planeta, navegar 32.000 milles nàutiques i creuar tres oceans en tan sols 3 anys i 14 dies. Només va quedar un supervivent, la Nao Victoria, navili que ha posat rumb a les aigües valencianes cinc segles després.

La rèplica del llegendari vaixell, protagonista d'una de les gestes marítimes més importants de la història, atracarà en el port de València del 15 al 24 de març. El buc porta amb si no solament un relat en primera persona de la història espanyola del segle XVI, sinó un testimoniatge del sofriment de la tripulació i de la vida en el mar.

Es tracta d'una fidel reproducció del vaixell de 26 metres d'eslora i 7 metres de manga feta de fusta de pi i roure. Aquesta rèplica única del vaixell estarà, en concret, ancorada en la Marina de València, enfront de l'edifici Veles i Vents

Les cobertes d'aquest museu flotant s'obrin al públic valencià perquè admire les seues formes, elements ornamentals i construcció i perquè conega la història de les condicions de vida dels tripulants que fa 500 anys van aconseguir donar aquesta primera volta al globus terraqüi. Els visitants, baixant al seu celler poden experimentar a més com és la vida dels mariners que actualment recorren els mars amb la Nao Victoria.

La seua parada a València forma part del viatge que la Nao Victoria està fent per tot el món amb motiu de la commemoració del V Centenari de la Primera Volta al Món. Entre les escales, a més del port valencià, es troben uns altres del Mediterrani espanyol, Itàlia i França.

No és la primera vegada que el llegendari navili visita el port de València. Ja va estar l'any passat en les aigües valencianes, però la visita d'enguany és especial per la celebració dels 500 anys de la primera circumnavegació.