La Marina de València

Event02/12/2018

Concert-homenatge "Antoni Miró, pintura musicada"

Nou artistes valencians musiquen obres d'Antoni Miró amb motiu de la seua exposició a La Base


Júlia, Pau Alabajos, Miquel Gil, Mireia Vives i Borja Penalba, Mara Aranda, Feliu Ventura, El Diluvi, Lu Rois i Cesk Freixas homenatgen el pintor alcoià, Antoni Miró, amb la composició de cançons noves inspirades en els seus quadres.  Així naix el disc i catàleg pictòric: «Antoni Miró, pintura musicada», una antologia musical i una re-interpretació d'anada i tornada -de la pintura a la música i viceversa- de l'obra del pintor. Un estudi artístic poc habitual que els mateixos músics presentaran, en un context excepcional i envoltats de quadres del pintor, a La Marina de València.

L’acte, un concert-homenatge d’entrada lliure, se celebrarà el diumenge 2 de desembre a les 12h a la Pèrgola. A més dels artistes participants en l'antologia, actuaran la Jove Muixeranga de València, la Colla de Dolçainers La Socarrà i Xaranga'm.

«El disc es tracta d'una mirada inèdita sobre la meua pintura», explica Miró i afegeix: «crec que és una bona manera d'entendre que les fronteres entre les arts són difuses i, si existeixen, estan per a transgredir-les entre tots».

El disc és una iniciativa col·lectiva, dirigida pel cantautor Feliu Ventura, a qui uneix una complicitat artística d'anys amb el pintor, i s'emmarca en l'exposició que Miró acaba d’inaugurar a La Marina de València, «Antoni Miró a La Base». El disc-antologia musica obres diverses que respiren Miró des de la seua crítica emancipadora més explicita al suggeriment de l'esperança i la sorpresa del bé en un món convuls. El treball també inclou un recital de poemes dedicats a Miró per part de Marc Granell, Josep Piera, Ovidi Montllor i Isabel-Clara Simó interpretats per Pepa Alòs i Francesc Anyó. El conjunt és un viatge singular, quasi didàctic, per la vastíssima -i mai indiferent- obra de Miró. El projecte compta amb la col·laboració de Presidència de la Generalitat Valenciana, l’IVAM, La Marina de València i la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.